maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kun ei millään jaksaisi nousta...

Olen varmaan jo vähän liiankin kanssa mainostanut täällä tätä omaa loputonta väsymystäni. No lisää tulee. Poikien vauva-ajasta lähtien päällä on ollut ikuinen unihiekkamyrsky, joka ei vain ota laantuakseen. Aamuisin kestää liian kauan herätä tähän maailmaan, vaikka yö olisi mennyt kuinka hyvin tahansa ja unta olisi kerääntynyt tarpeeksi. Siihen asti kunnes saan sen ensimmäisen kupin kahvia, haahuilen ihan sumussa ja automatiikalla hoidan aamutoimet.

Jo alkutalvesta otettiin miehen kanssa tavaksi juoda heti aamusta vitamiinijuomat ennen aamupalaa. Jotenkin se vitamiini nesteen muodossa tuntuu paljon tehokkaammalta (ja kivemmalta) kuin purkista veden kanssa otettu pilleri. Alkuun juotiin niitä apteekin himokalliita vitamiinimömmöjä, mutta nyt ollaan siirrytty halpisrainbown monivitamiiniporeeseen. Sisältö on kutakuinkin sama, mitä niissä apteekin vastaavissa, joten hinta ratkaisee. Mies sanoo, että juotsku toimii ja heti tulee virkeämpi olo, mutta itselläni ei ole tahtonut tämäkään riittää.

Päätinkin eräällä kauppareissulla poiketa Lifen myymälään ja vähän konsultoida myyjää erilaisista piristävistä luonnontuotteista. Vakuuttavalla myyntipuheella päädyin ostamaan paketillisen tiivistettyä ruusujuuriuutetta ja kuinkas ollakaan, olen ihan oikeasti huomannut sen tehoavan! Yksi tabletti aamuisin nyt kuukauden ajan on auttanut ihan selkeästi heräämään päiviin eri tyylillä kuin aikaisemmin eikä se peiton alta nouseminen kukonlaulun aikaan tunnu enää niin masentavalta. Ehkä osittain mukana saattaa olla lumevaikutusta, mutta jotenkin vain tuntuu erilaiselta. 


Eikä se tunne lopu siihen aamuun. Päivätkin menevät nykyään jouhevammin, tietysti osasyynä on jatkuvasti lisääntyvä valo, mutta koen tämän ihmeaineen myös vaikuttavan ainakin osittain. Ruusujuuren luvataan parantavan myös unenlaatua, ja olenkin huomannut nukkuvani yöt välillä niinkin sikeästi, etten edes muista, olenko käynyt silittelemässä Aapoa uneen! Ihan taju kankaalla ei sentään olla, tottakai lapsen itkun ja hädän kuulen, ei hätää. Tosin edelleen vieressä nukkuva Einopoika häiritsee untani aika lahjakkaasti, mutta enää ei ole kattoontuijottelu-tilanteita keskellä yötä tai lampaiden laskemisia. 

Oman kokemukseni perusteella voisinkin siis suositella kokeilemaan ruusujuuriuutetta väsymyksen helpottamiseen kahvipannun ohella. Ihan niin tehokasta tämä ei sentään ole, että kahvin juonnin voisi lopettaa. Kyllä siihen aamuun kuuluu edelleen se iso kuppi kahvia.


En muuten voi sietää näitä kellojen siirtelyjä suuntaan tai toiseen, meillä on rytmit taas ihan sekaisin. Huoh, vieläkin yläkerrasta kuuluu juttelua ja kello on jo yksi! Millä ihmeellä näitä nyt saa illalla nukkumaan "ihmisten aikoihin"?! Kai se on vaan pakko laittaa aamuisin kello soimaan ja raahata väkisin sällit hereille, vaikka siitä seuraisikin kaksi kiukkuista sähikäistä. Ja juu en, en varmana jätä päikkäreitä väliin.

6 kommenttia:

 1. Meillä tuntuu kanssa olevan rytmit ihan sekaisin, ja sitä myöten tytöt väsyneitäkin... En tiiä sitten johtuuko se tästä kellojen käännöstä vaiko ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävää. Tänäänkin aamulla heräsin ekaa kertaa pitkiin aikoihin ennen poikia! Ja nyt illalla koitettiin laittaa niitä normaaliin aikaan nukkumaan eli puol kasi..no edelleen joku tuolla pölisee :D huomenna tosin on kerhoaamu eli on vaan pakko herättää ne tarpeeks ajoissa!

   Poista
 2. Mun ei kestä syödä iltaisin mitään hiilaripitoista, muuten on aamulla ihan tolkuton väsymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, täytyykin koittaa vältellä noita hiilareita vaikka kuinka tekis mieli!

   Poista
 3. Mullakin on ollut aivan tolkuton väsymys jo pidemmän aikaa. Pakko oli mennä Lifeen ja ostaa tuota ruusujuurijuttua. Toivottavasti se auttaisi mullakin. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yleensä tosi skeptinen kaikkien näiden rohtojen yms suhteen mut tää kyllä toimii! Toivottavasti toimii sullakin :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!