sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Anopin taivaallinen piimäkakku

Ihanan kevyttä ja herkullista. Helppoa ja suussasulavaa anopin piimäkakkua, mikä maistuu paaaaljon paremmalle miltä kuulostaa. Otin taas oikeuden omiin käsiini ja vähän muokkailin alkuperäistä ohjetta, mutta tuskinpa anoppi siitä pahastuu (?). Itse sain tekosyyn tehdä tätä poikien puolitoistavuotispäivänä, ja me kahdestaan isukin kanssa syötiin melkein koko kakku siltä istumalta!


Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte
3 tl liivatejauhetta tai 6 liivatelehteä
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl omenamehua

Päälle
hedelmäsosetta
 
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. 
Painele muruseos irtopohjaan.
Pane täytettä varten liivatejauhe tekeytymään omenamehuun.
Sekoita sokerit piimän joukkoon. 
Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen.
Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. 
Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
Levitä päälle hedelmäsose.


Olin taas vaihteeksi ällösöpötuulella ja tein kakusta sydämen mallisen. Laitoin päälle ruusunmarjapilttiä, mutta paremmin kakkuun sopii ehkä jokin raikkaampi sose, vaikkapa mango. Mikä tietysti estää laittamasta päälle vaikka kinuskia! Tällä kertaa täytyy myös myöntää, että anoppi onnistui tässä kakussa kyllä huomattavasti paremmin. Kuvat eivät siis tee oikeutta kakulle, sen kuuluisi olla sellaista ihanaa höttöä.  En saanut siitä niin kuohkeaa ja ilmavaa, mitä J-P:n äiti, vaikka maku olikin täydellinen, joten tilanne taitaa olla tällä hetkellä 1-1, jos kerran voitin daimkakussa :D

Kokeilin ensimmäistä kertaa liivatejauhetta hyydyttämiseen eikä tavallisiin liivatelehtiin ole enää paluuta. Eikä ole muuten pelkoa niistä superällöttävistä liivatekököistä kakun joukossa. Liivatejauhepurkin hintakin on suhteessa edullisempi mitä liivatelehtien, sillä jauhetta laitetaan 1 tl jokaista kahta lehteä kohden. Liivatejauhe sekoitetaan pariin ruokalusikalliseen kylmää nestettä, jonka jälkeen se lämmitetään joko mikrossa tai vesihauteessa ja lisätään hyydytettävään ruokaan. Kuumiin ruokiin liivatteen voi lisätä suoraan ilman lämmitystä. Joten liivatelehtiin nähden paljon iisimpi. Suosittelen! Onko kukaan muuten kokeillut sitä agar agar -jauhetta liivatteen sijaan?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!