tiistai 11. helmikuuta 2014

Kun kädet eivät riitä

Tämä aamupäivä on ollut kyllä yksi haastavimmista pitkiin aikoihin! Normaalisti en ole mikään valittaja-tyyppi enkä kovin helposti pyydä apua, mutta tänään olen ollut kyllä ihan hätää kärsimässä. Aapo ei edelleenkään ole oma itsensä, tänään ollut jo selkeästi väsyneempi. Aamupäivän aikana on yrjö käynyt kahdesti, toisella kerralla suoraan olohuoneen karvamatolle. Eilen ruoka maistui eikä oksennettu kuin kerran ja tänään aamupuuroa syötiin jo normaaliin tapaan, kunnes oli sitten oksennettava äitin syliin. En vain tajua! 

Haastavaksi tämän tekee se, että mulla sattuu olemaan toinenkin lapsi, joka on terve kuin pukki. Virtaa riittäisi vaikka muille jakaa, mutta Aapo vain olla möllöttää sohvalla tai sylissä. No luonnollisestikin Eino haluaisi Aapon tai vähintäänkin äitin mukaan leikkeihin, mutta kun kaveria ei löydy, päättää hän lyödä veljeä. Hinku olisi myös ulkoilemaan, mutta en tietenkään voi lähteä vain Einon kanssa ulos, kun tässä on tämä toinenkin. Nämä on niitä hetkiä, kun ei ole ihan niin kivaa, että poikia on kaksi.

Huutoa molemmilta. Annan pojille maissinaksut ja maitopullot, juon samalla kupillisen kahvia. Viiden minuutin kuluttua Aapo laatoittaa sen olkkarin maton ja Eino tietysti pikapikaa läästimään oksennukset. Aapo haluaa syliin, mutta matto on siivottava ja vaihdettava jätkän vaatteet. Eino kakkaa ja haluaisi edelleen auttaa äitiä siivoamisessa. Aapo itkee kun ei pääse lohdutettavaksi. Einokin yltyy mukaan. Laitan telkkarista tomitraktorit pyörimään ja pojat sohvalle istumaan, ei kelpaa. Rullaan maton ja kannan sen kylppäriin, otan mopin ja pesen lattian. Ainiin ne Einon kakat. Mennään pesulle, Aapo huutaa jaloissa syliin. Nyt ei auta muu, tutit kehiin. Ei kelpaa. 

Ja sama ralli jatkui seuraavan tunnin ajan. Tällä hetkellä pojat onneksi nukkuvat päiväunia ja Aapokin söi päiväruoalla jo hieman perunaa. Isi sanoi tulevansa kotiin hieman aikaisemmin, joten koitan psyykata itseni jaksamaan vielä muutaman tunnin. Parhaiten siihen auttaa tietenkin kahvi, joka parhaillaan tuolla tippuukin. Eilisen jälkeen olin jo tosi toiveikas, kun päiväunien jälkeen Aapo oli jo ihan entisensä. Yökin meni ilman heräilyjä, joten korkealta pudottiin ja kovaa. Huomenna äitini lupaili ajella tänne päin jos tilanne ei korjaannu, saataisiin Einollekin leikkiseuraa. Nyt vain peukut pystyyn, että tänään ei saada enää ykää kylään. En jaksaisi yhtään vieraita...

Juu tämä ei todellakaan ole tältä päivältä, en oo ihan ehtiny ottamaan kameraa esiin.

16 kommenttia:

 1. Voih, niitä päiviä.. tsempit sinne! Onneksi ne edes nukkuu!!

  Joskus olisi kiva kun toisen huutajan saisi pois päältä siksi aikas että toisen rauhoittaa. Mutta ei. Ne huutaa molemmat ja kun rauhoitat toisen ja siirryt seuraavaan, ensimmäinen aloittaa taas. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyl loppumaton ketjureaktio! Mut nyt näyttää jo paremmalta. Kop kop.

   Poista
 2. Voi vitsi, ompas kyllä kummallista oksentelua. Toivottavasti loppuu ja poika paranee pian, ja toivotaan että toinen kaveri tosiaan säästyisi samalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On outoa! Eilen ei sit päikkäreitten jälkeen oksentanu ollenkaan eikä tänäänkään. Eli ehkä se ois nyt ohi :)

   Poista
 3. Toivottavasti potilas paranee pian! Tsemppiä! Ja jaksamista! :)

  VastaaPoista
 4. Voi eiiiii, toivotaan et paranis pieni nopsaa ja tosiaan et kukaan muu ei nyt tautia saa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me muutkin oltais se jo saatu, jos olis tarttuvaa. Eli tää on varmaan Aapon jotain omaa säätöä :)

   Poista
 5. Voii eii :/ hirveesti paranemisia ja jaksamisia!:) toivottavasti muut pysyy terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny! Näyttää jo paljon paremmalta :)

   Poista
 6. Voisko kyse olla jostain allergiasta? Ootteko ajatellu, et tuleeko oksennus jonku tietyn ruoan/ruoka-aineen jälkeen? Kuulostaa kyllä oudolta "taudilta"... Jaksamista teille ja toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein usko allergiaan kun ei olla lisätty hetkeen mitään uusia aineita...eikä se tule minkään tietyn jälkeen, välillä lentää puuro, välillä rahka jne. Eiköhän tämä tästä helpota :)

   Poista
 7. Tsemppiä. Tiedän tunteen, kun kädet eivät vain riitä.

  VastaaPoista
 8. Vähän nyt tulee matti myöhäinen kommentti mutta miten sait sen karvamaton pestyä, katsos sama ongelma täälläkin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oksusta vai ylipäätään? Täsmäiskuina käytän yleensä Vanishin suihkutettavaa huonekaluvaahtoa, mutta kesällä pesin koko maton ihan matonpesupaikalla mäntysuovalla. Ja puhdasta tuli ilman pesulaa! :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!