keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Rakkaudesta raitoihin

Yksi raitahullu ilmoittautuu. Sisustuksessa ja vaatteissa raidat vain yksinkertaisesti ovat pop, eikä pelkästään Polarn O. Pyretin tai Marimekon ansiosta, ne vain yksinkertaisesti iskee. Omassa vaatetuksessani raidat ovat olleen jo pitkän aikaa lempparijuttuja niiden helpon yhdistelyn vuoksi. Vaatekaapista löytyy raidallisena toppia, mekkoa, hametta, neuletta, takkia ja paljon muuta. Yhdet raidalliset balleriinatkin kenkäarsenaalista löytyy! Eli raitahulluus ei ole löytynyt vain lastenvaatteiden myötä, vaan se on kytenyt olemassaolollaan jo pitkän aikaa.

Hmm...aika tylsä vaatekaappi..?

Ennen poikien syntymää en ostanut kuin ehkä korkeintaan kymmenkunta vaatetta äitiyspakkauksen lisäksi. Vaatevarasto alkoi pikkuhiljaa kasvaa niin shoppailun kuin myös lahjaksi saatujen vaatteiden myötä. Alkuun vaatteilla ei ollut pahemmin väliä miltä ne näyttivät, kirkkaat värit ja kuvioiden selkeys ovat olleet jo alusta lähtien lähtökohtana poikien pukeutumiseen. Kirkkaat värit ovat kuitenkin viime aikoina hieman väistyneet ja useimmiten poikien päällä näkyykin sinisen ja harmaan eri sävyjä. Myös punainen on yksi vaatekaapin vallanneista väreistä. Silti kuvioinnin selkeys on ja pysyy! Ja mitä raidallisempi, sen parempi.

Jemmasta löytyy näköjään väriä ja pari printtipaitaa. Kääk!

Raitojen lisäksi vaatteissa suosin mm. palloja ja ihan vain yksiväristä. Jos housut ovat raidalliset, on paita yleensä yksivärinen, tai toisin päin. Joskus heittäydytään ihan villiksi ja ollaan raidallisia päästä varpaisiin! Pojilla on nyt käytössä koko 86 (muutamia on jo koossa 92), ja suurin osa näistä vaatteista on yllätys yllätys raidallisia. Olen myös viime aikoina pyrkinyt ostamaan pojille vaatetta, jolla olisi hyvä jälleenmyyntiarvo, sillä en ajatellut kaikkia vaatteita säästää mahdollisille tuleville lapsille. Nyt kun tietty vaatekoko alkaa  mennä jo kauemmin kuin sen pari kuukautta, on mielestäni ihan perusteltuakin panostaa vaatteen laatuun. 

Alennusmyynneistä on tullut osteltua aika paljon juurikin näitä merkkivaatteita, unohtamatta tietenkään käytettyjen vaatteiden myyntipaikkoja. Varsinkin Popista ja Metsolasta saa aika hyvin omansa takaisin, jos vaate pysyy hyväkuntoisena ja ehjänä. Arvelisin, että poikien vaatekaapissa on tällä hetkellä uusia vaatteita noin 70%, loput käytettynä hankittuja/saatuja. Kierrätys kunniaan siis!

Sanokaa mitä sanotte, meidän pojat kyllä käyttää sukkahousuja!

Pyrin myös ostamaan vaatteet aina pareittain. Jos kaupasta löytyy kiva paita, mutta sitä saa vain yhdessä värissä, paita jää ostamatta. En siis osta pojille juuri koskaan täysin samanlaisia vaatteita, paitsi housuissa samanlaisuus ei mielestäni haittaa. Tämä ihan siitäkin syystä, että haluan kasvattaa pojat yksilöinä, mutta myös ihan esteettisistä syistä. Mielipideasia tämäkin. Vaatteiden pareittain ostaminen on kuitenkin välillä aika hankalaa. Esimerkiksi ulkovaatteissa tämä onkin muodostunut aikamoiseksi ongelmaksi, kun useimmiten löytyy vain ne tyttö- ja poikavärit. Ja ilmeisesti se pinkki on ainoa oikea tyttöväri.

Niin niistä raidoista. Aika hyvin moni jo tietääkin tästä raitainnostuksesta, kun katsoo poikien lahjaksi saamia vaatteita. Printit on tässä perheessä aikalailla nou nou, ellei kyseessä ole jokin oikeasti hieno ja järkevä kuva. Lauantaina Turussa käydessämme olin ihan kauhuissani, kun KappAhlissa huomasin vierekkäin kahdet collegehousut. Yksiväriset maksoivat 9,95e. Vieressä olevat ihan samanlaiset sillä erolla, että toisessa lahkeessa oli viiden sentin kokoinen AngryBirds-hahmo maksoivat 17,95e. Haloo! Maksaako joku oikeasti siitä pienen pienestä vihaisesta linnusta tuplahinnan?! Olen pahoillani KappAhl, mutta eihän tuossa ole mitään järkeä. Katsokaa nyt vaikka itse:

Kuvat kappahl.fi
Joten meillä siis suositaan simppeliä, siistiä ja raidallista. Välillä ollaan kyllä aika huvittava näky liikenteessä, kun äiti, isi ja pojat ollaan kaikki raidoissa. Turku-reissulta löytyi pojille muuten muutama uusi paita, raidallisia tottakai! 

8 kommenttia:

 1. Raidat <3 Hyvänä kakkosena perässä pallot, vaikkei meillä taida niitä edes olla?! O.o

  Kumma juttu tuo ab-lisähinnottelu... ÄLYTÖN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidat ♥ Joo en kyllä pysty käsittämään tota angry-hysteriaa..puhumattakaan hello kittyistä yms...

   Poista
 2. Täälläkin on yksi raitoihin rakastunut! Meilläkin USEIN koko perhe on raidoissa. Voisin ottaa noi sun raidat mun raitojen kavereiks ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et saa :D joku niissä raidoissa vaan viehättää!

   Poista
 3. Tuo sinun vaatekaappi on suloinen! Ihana kun teille raidat on niin oma juttu :) Meilläkin pojilla on aika paljon raitaa, mutta se on lähinnä sattumaa (ostan kun näyttää hyvältä, mutta se ei ole sellainen "pakko saada" juttu :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että toi on ehkä vähän lavastettu kuva, oikeesti mun vaatekaappi näyttää ihan joltain muulta ja tossa on vaan murto-osa vaatteista :D raidat näyttää aika usein hyvältä, varsinkin lasten päällä!

   Poista
 4. Raita on ihanaa ♡ mut sen ehkä jo tiesitkin!
  Hyvä että paasasit noista linnuista niin mun ei tarvi :D taisin saada jo aika monta vihamiestä sillä autoprinttivihapostauksellani :D

  mutta niin. Raitaa sen olla pitää. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! <3 Siis en vaan tajuu välillä noita printtejä...varsinkaan niitten hinnottelussa ei oo mitään järkeä! Mutta jos joku haluaa maksaa rumasta autopaidasta itsensä kipeeksi niin ihan vapaasti :D

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!