tiistai 14. tammikuuta 2014

Uusi menopeli

Ostimme ennen poikien syntymää pitkien pohdintojen jälkeen Brion Double Wave -yhdistelmärattaat. Niissä yhdistyi ne kaikki toiveet, joita olimme raskausaikana pohtineet:

 pojat vierekkäin
yhteinen kuomu
yhdistelmä-ominaisuus
tavarakori
heittoaisa
säädettävä työntökorkeus
neljä isoa rengasta
mustat
kapeat (hissin leveys 80cm)
hyvä hinta-laatusuhde
mahdollisuus varaosiin

Vauva-aika ja oikeastaan ensimmäinen vuosi meni tosi hyvin, pojat mahtuivat hyvin vaunuihin ja niillä oli helppo kulkea missä tahansa maastossa. Vaunukoppia emme käyttäneet kuin ehkä ensimmäiset kolme kuukautta, sitten iski ahtaus. Päiväunia pojat nukkuivat ulkona vaunuissa ihan vauvasta siihen yhden vuoden ikään asti, ja siihen tarkoitukseen Briot olivat ihan mahtavat. Tiukkaahan pojilla oli, mutta tuntui, että mitä ahtaammin siellä nukuttiin, sen paremmin uni tuli. Yhden vuoden iässä siirryttiin siis sisäpäikkäreihin monestakin syystä, mutta yhtenä syynä oli ehdottomasti se, ettei rattaiden pituus makuuasennossa enää riittänyt meidän pojille.

Syksystä lähtien rattaita on käytetty muutenkin melko harvoin, ehkä pari kertaa viikossa kauppareissuilla. Rattaat itsessään ovat melko raskaat ja kun siihen päälle laittaa vielä kaksi yli kymmenkiloista jätkää, niin ylämäet alkoivat olla melkoisen tuskaista taivalta. Uusien rattaiden etsintä alkoi siis jo syksyllä. Tavoitteena oli löytää suht edulliset rattaat, vaikka käytettynä, kunhan ne täyttäisivät seuraavat toiveet:

pojat vierekkäin
isot renkaat
kääntyvä(t) etupyörä(t)
mahtuvat pieneen tilaan
tarpeeksi tilaa istuskella ulkovaatteissakin
kapeat

Aikalailla samat toiveet rattaiden suhteen oli edelleen, mutta tällä kertaa halusimme ehdottomasti kääntyvät etupyörät. Itse haaveilin alusta alkaen kolmipyöräisistä, mutta Suomen tarjonta sen suhteen oli tosi heikko! Pikkuhiljaa päätinkin laajentaa etsintää ulkomaille ja joulukuun alussa löysin aivan täydelliset yksilöt, jotka toteuttivat kaikki toiveet. Kysessä oli Out 'n' About -merkkiset kolmipyöräiset rattaat, jotka olen itseasiassa nähnyt ennenkin kaupungilla liikkuessa ja ihastellut niitä. Harmi vaan, että näitä löytyi vain Englannista.

Aikani googleteltuani, löysin vihdoin ja viimein liikkeen, joka toimittaa rattaita myös Suomeen. Ja mikä parasta, kun rattaat tilasi Amazonin kautta, ne sai vielä ilman postikuluja! Päätimme kuitenkin odotella joulun yli, josko sinne saarellekin ilmaantuisi alennusmyyntejä, mutta tammikuun alussa odottelu sai riittää ja tilaus lähti Britteihin. Ja reilu viikko tilauksen jälkeen, eilen ne vihdoin saapuivat. Ja kaikenlisäksi ihan kotiovelle asti!
Molemmilla pojilla on oma istumapesä (hah sanon tätä siksi, sillä pojat istuu vähän niinkuin kuopassa..), ja kummankin selkänojia saa erikseen säädettyä portaattomasti. Päikkäritkin onnistuu siis tarvittaessa. Molempien istuimien takana on pieni säilytyspussi, johon saa ihan kivasti tavaraa mahtumaan. Myös kuomussa on muutama säilytyslokero. Näihin olisi saanut ostaa erikseen tavarakorin istuinten alle sekä jalkapeitteet. Sadesuoja tuli rattaiden mukana.


 

Etupyörä on kääntyvä, ja sen saa tarvittaessa lukittua. Rattaat menee tosi helposti kasaan yhden käden mekanismilla, ja tuolla punaisella jutulla koko paketti pysyy kasassa. Turvakaari on irrotettava, ja pyörätkin saa irti tarvittaessa. Leveyttä rattailla on noin 75cm, eli ihan hiukan kapeammat, mitä Brion rattaat. Mutta näissä leveintä on istuinten kohdalla, kun taas Briossa levein kohta oli renkaissa. Eli tilaa istuskella on enemmän.
Todelliseen testiin ei olla vielä päästy, mutta ainakin kuivaharjoittelut sisällä ovat olleet lupaavia. En voi siis muuta kuin suositella! Ja tilaaminen ulkomailta oli sekin helppoa ja turvallista, kun välikätenä toimi Amazon. Ihan suoraan liikkeestä tuskin olisin uskaltanut tilata. Hintaa rattaille tuli noin 400e eli huomattavasti edullisemmin päästiin kuin mitä Suomesta ostettaessa. Vanhat Briot lähtevät nyt myyntiin, eli jos löytyy kiinnostusta niin viestiä tänne päin! Briot löytyvät Torista vielä tämän viikon aikana. Tietynlaista materialismionnea tämäkin!

5 kommenttia:

 1. Jee! Uudet ja kätevät, ja sirotkin. Ja nätit! Mullahan oli myös ne Briot, myös uutena. Ne olivat meillä vain ensimmäiset 6kk, koska ne eivät olleetkaan niin toimivat kuin ajattelin. Tai siis nehän toivat kuin unelmat, mutta ahtaus oli se syy vaihtaa muihin.. Niin, meillähän on isot ukot. Missä mitoissa teillä noin mennään? Mitä kokoa käytetään? Meillä nyt 92cm käytössä (ja jotkut harvat 86cm saan yhä survottua päälle). Kootkin kyllä vaihtelee merkeittäin. Esim. Saatiin Name it:n yökkärit lahjaksi 92cm, ja lahkeet 5cm lyhyet :D Ja saman merkin bodyissä koko 98cm. Kiloja ukoilla noin 13, kai..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat käyttää nyt kokoa 86. Ihan parit 80cm housut löytyy vielä...keväthaalarit on koossa 92. Mitoista sinällään ei oo kyllä mitään hajua, neuvolassa ollaan oltu viimeksi syyskuussa. Pituutta on ainakin yli 80, kun vertaa yhteen meijän 78cm korkeeseen lipastoon :D painoakin täytyy olla reilusti yli kymmenen...nää on ollu jo syntymästä saakka pitkiä painoonsa nähden..taitaa tulla samanlaisia hujoppeja kuin isästään :)

   Poista
 2. Heh, täällä ollaan isoja joka suunnasta :D

  VastaaPoista
 3. Pojatki testailee uutta menopeliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkohan se on testata, että sinne pääsee kiipeemään!:)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!