torstai 12. joulukuuta 2013

Äiti öh öh!
Molemmat pojat roikkuivat keittiön ikkunassa ja öhkivät. Oravahan se siellä meidän terassilla! Naapurin puolella on lintulauta, jossa kurre käy lounastamassa, ja tekee siis vierailuja myös meidän puolelle. Pojat ovat aina ihan innoissaan, kun orava pomppii pitkin pihaa ja varsinkin, jos se tulee vielä istuskelemaan terassille! Tällä kertaa myös äiti oli tilanteen tasalla ja sai napattua vihdoin kuvia tästä meidän karvaisesta ystävästä.Nykyään melkein kaikki on siis öh öh. Sitä huudetaan, kun halutaan maitoa tai muroja. Äiti vaihtaa vaipan, kunhan vain öhkitään. Öh öh, kun ulkona on jotain katsomisen arvoista tai ollaan tehty jotain hassua. Toisinaan kestää hiukan aikaa äitiltä tai isiltä tajuta, mitä öhkinnällä halutaan, joten pojat voisivat kyllä pikkuhiljaa oppia asioiden ihan oikeitakin nimiä. Tai siis niiden muutamien lisäksi. 

Pyrrä = auto
äiti = äiti
kissa = pissa
anna = anna
ottaa = ottaa
heitä = pallo
taa = tonttu
aitoo = maito
kish = kirja
vaa = avaa
tom = tomi traktori = mikä tahansa traktori

Tässä joitakin tänä aamuna kuultuja. Tottakai sanavarastoon kuuluu myös mm. isi ja eli yhteismerkitys sedille ja tädeille. Elekieltä pojat harrastavat paljon enemmän kuin verbaalista sanomista. Pään pudistus ja nyökkäys on jo ihan tuttuja sekä tietysti heilutus, niin imurille kaappiin laitettaessa kuin myös nukkumaan mennessä. Kaikki tontut on moikattava ennen päiväunia ja yöunia. Vaippaa osoitetaan, kun siellä on kakka ja peppu heiluu, kun halutaan kuunnella musiikkia. Kodinhoitohuoneen ovea hakataan, jos tekisi mieli mennä ulos ja lipaston laatikossa roikkuminen tarkoittaa, että olisi aika lukea kirjaa. Lapset on välillä aika hassuja (tai sitten vaan ehdollistettuja..?).

Ei muuta kuin öh öh öh ja mukavaa torstaipäivää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Arvaa vaan nauroinko tälle.. Nuutti ja Kaapo saattas heittäytyä villiski ja sanoa äh äh! :D Voi juku.. Miellä ymmärrys on käsittämätäntä, ja jutta riittää, mutta sanoja ei ole ollenkaan.. Noh, kaikki ajallaa, pitää uskoa. Avauduin tästä lääkärireissulla lääkärille ja se käski olla murehtimatta.. Meidän pojat täyttivät tänään kuitenkin jo 1v 8kk. Äänteitä on tullut lisää mutta sanoja ei, ei yhtään ätän ja (i)ssss(hi):n lisäksi. Mutta juttua riittäää, ja melua ja huutoa senkin edestä .. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eiköhän se sanainen arkkukin aikanaan aukene ;) meilläkin enimmäkseen höpötetään ilman järkevää sanomaa, mutta muutamia sanoja tulee väliin silloin tällöin. Paljonkohan juttua mahtaisi riittää, jos laitettaisiin molempien pojat samaan huoneeseen? :D

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!