perjantai 22. marraskuuta 2013

Voihan räkä!

Melkein vuosi ja kolme kuukautta siinä meni, mutta vihdoin se osui meillekin. Eli kuumetta on, ja ihan reippaasti! Tosin suurin syypää taitaa olla kuitenkin reilu viikko sitten saatu MPR-rokote, mutta siihen kylkiäisiksi osui vielä räkätauti ja yskä. Keskiviikko illalla alkoi Pikku-Sintille nousta kuume, ja eilen illalla lähenneltiin jo 39 astetta. Tänään kuume on ollut ehkä pienoisessa laskussa, mutta edelleen ollaan yli 38:n.

Ja sen kyllä näkee... Pikku-Jätkä on vähän rutuinen eikä oikein ruokakaan maistu. Yöt ollaan "nukuttu" äitin kainalossa tuhisten ja vähän väliä yskien. Tänään olla kuitenkin jaksettu jo hieman leikkiä. Sen verran täytyy kuitenkin koputtaa puuta, että Aapo on toistaiseksi selvinnyt ilman kuumetta, mutta räkää valuu myös sieltä nenästä. Ja virtaa riittää normaaliin tahtiin! Eino tässä aika kovilla näyttää olevan...Pikkuinen on niin lutuinen, kun on vielä kaiken lisäksi toinen silmä mustana edellispäiväisestä painimatsista.
 

MPR-kuume kuitenkin laskee yleensä parissa päivässä, joten toivotaan parasta ettei kyseessä ole sen ihmeellisempi tauti. Pojat eivät olleet tähän mennessä saaneet mitään oireita rokotuksista, pientä kiukkuisuutta lukuunottamatta. MPR taitaa kuitenkin olla sen verran tujua tavaraa, että harvat selviävät ilman mitään jälkioireita.

Meillä ollaan tosiaan säilytty syntymästä lähtien terveinä, lukuunottamatta pieniä räkäjaksoja ja vatsatautia 10 kuukauden iässä. Kuumetta on siis nyt ensimmäistä kertaa! Täytyy kyllä olla onnellinen, että ollaan selvitty näin vähällä. Lääkärissäkään ei olla käyty kuin kaksi kertaa, ensimmäisen kerran Aapo käväisi näyttäytymässä lääkärille ollessaan viisi kuukautta. Tuolloin Aapo oli melkein viikon syömättä tai juomatta mitään, joten käytiin tarkastamassa missä olisi vika. Muuta ei löydetty kuin hiukan ärsyyntynyt kurkku ja pullottavat ikenet. Toisen kerran lääkärin pakeilla käytiin tuon surullisen kuuluisan vatsataudin tiimoilta, Aapo jälleen. Mitään ei mennyt alas, poika vain nukkui ja oli ihan veltto. No yllättäen jätkä piristyi päivystyksen odotusaulassa ja paineli viimeistä päivää pitkin sairaalan käytäviä. Koita siinä sitten selittää, että poika on ihan kuivumaisillaan.

Pojille otettiin ennen syntymää lapsivakuutukset, mutta irtisanoimme ne poikien täyttäessa vuoden. Tasan kerran kävimme siis yksityisellä eikä pojille ole ilmaantunut mitään perussairauksia tai allergioita, joten koimme turhaksi jatkaa kallista vakuutusta. Eihän sitä tietenkään koskaan tiedä, mitä eteen sattuu, mutta ihan hyviä lapsia näistä meidän korvikevauvoista on tullut. Sanokoon neuvolan tädit mitä vaan.


8 kommenttia:

 1. Voi pieniä, toivottavasti Einollakin pian kuume laskee! Oon nyt lueskellut tätä sun blogia, ihan huippu :) -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo toivotaan, että tästä parannutaan ja päästään taas ulos leikkimään. Eilen tuli sopivasti luntakin!

   Poista
 2. Olettepa tosiaan olleet terveitä :) Meillä on vakuutuksia tarvittu, kummatkin ovat olleet korvakierteessä, ja aina tulehduksen jälkeen on kontrolli. Paranemisia sinne pienelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ei oo ollu enää kuumetta joten eiköhän olla voiton puolella! Täytyy kyllä koputtaa puuta että ollaan säilytty ilman korvatulehduksia yms. :)

   Poista
 3. Me pohdittiin esikoisen odotusaikana vauvavakuutuksen ottamista. Päädyttiin kuitenkin ettei oteta eikä ole kaduttanut yhtään. Iida täyttää joulupäivänä kaksi ja on ollut kahta nuhakuumetta lukuunottamatta täysin terve. Kaksosia odottaessa mietittiin taas vakuutusasiaa, jos vaikka syntyisivät keskosina ja tarvisisivat paljon hoitoa. Päädyttiin kuitenkin olla ottamatta ja toistaiseksi kolmikuiset tytöt ovatkin olleet terveitä. Ei siis kaduta vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut pystyyn, että säilyttekin terveinä! :) Toi vakuutusasia on kyllä niin kinkkinen juttu...mutta tosiaan ei mekään sitä oltaisi varmaan irtisanottu, jos pojilla olisi ilmennyt jotain. On se kuitenkin aika iso raha, jos "turhaan" maksaa!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!