perjantai 8. marraskuuta 2013

Kahvi ♥ Minä

Rakastan kahvia. Kahvin tuoksu on vauvantuoksun ohella ehkä ihaninta mitä tiedän! Se, kun avaa kahvipurkin aamulla ja kahvin tuoksu leijailee pitkin kotia. Se, kun saa aamulla sen ensimmäisen kupin kahvia. Siitä tietää, että päivä ainakin alkaa hyvin!


Meidän yhteinen tarina alkoi joskus teini-iässä. Alkuun suhde oli lähinnä pinnallinen, kahvia juotiin kun kerran muutkin joi. Paljon maitoa ja sokeria joukkoon, niin itse kahvin maku hukkui kaiken turhan alle. Suhde alkoi syventyä lukioiässä, sokerit jäi pois, ja rakkaudeksi se muuttui siirtyessä yliopistoelämään ja omilleen muuttaessa. Tosi rakkaudesta alettiin puhua kolmisen vuotta sitten, kun suoritin opintoihin kuuluvaa opetusharjoittelua. Kahvittelusta tuli tapa ja päivät ilman kahvia olivat tuskaa. Edes raskausaikana en rajoittanut kahvinjuontia sen suuremmin, kai nyt sentään jonkin paheen saa säilyttää myös paksuna ollessa..? Sen sijaan addiktioksi kahvinjuonti muuttui reilu vuosi sitten, kun maailman putkahti kaksi pientä rakkautta.

Nykyisin kahvia tulee juotua noin kolme kupillista päivässä, kupin koosta sen sijaan en mainitse mitään ;) Eli jonkin verran olen pystynyt rajoittamaan, mutta on niitä päiviä, kun kahvia menee kurkusta alas aivan liikaa. Kuitenkaan ilman en pärjää, jos aamukahvi jää syystä tai toisesta väliin, tämä mami on todella kiukkuinen...

Isälläni on tapana sanoa, kahvissa ei ole mitään vikaa, joten ei sinne kuuluu mitään lisätä. Mielestäni kahviin kuuluu kuitenkin laittaa loraus maitoa, mutta tulevaisuudessa tavoite olisi kyllä oppia juomaan kahvi myös ihan mustana. Voi surkeus niitä päiviä, kun keität kahvia ja tajuat, että kaapissa ei ole tipan tippaakaan maitoa.

Nyt kello alkaakin olla sen verran, että on aika juoda päiväkahvit!

ps. Rakas joulupukki, kahvikone olisi aika kiva.

2 kommenttia:

  1. Tuo Marimekon muki on ihana! Rakastan noita palloja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ehkä vähän Marimekko-fani...ja varsinkin siirtolapuutarha-fani :)

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!