torstai 21. marraskuuta 2013

Ihan paras pannukakku

Tällä ohjeella saa aivan takuuvarmasti huippuhyvää pannaria aikaiseksi. Olen itse vähän muokannut ohjetta oman isäni pannariohjeesta (joka on sekin ihan taivaallista!), ja itselleni tyypilliseen tapaan ainesten määrät saattavat eri leivontakerroilla hieman vaihdella. Välillä taikinaan uppoaa enemmän vaniljasokeria, välillä joukkoon laitetaan vaikka mannapuuroa Ahvenanmaan pannarin tyyliin. Mutta eikös sitä sanotakin, että keittiössä kaikki on sallittua...eikun...


Itse pidän pannukakusta ehkä jopa hieman raakana, kun taas J-P:n mielestä reunat saavat olla lähes palaneet. Tämä on siis vähän siitä välimaastosta. Kylkiäisiksi tähän sopii kaikkein parhaiten vaniljajäätelö ja mansikkahillo, mutta tällä erää pannarin päälle eksyi vain mansikkahilloa.




Tässä vielä ohjetta kiinnostuneille:

Pannukakku

4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
8 dl maitoa
2 munaa
100g sulatettua margariinia

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään.
Lisää sitten maitoa pienissä erissä pikkuhiljaa valuttaen. Tällöin estät taikinan kokkaroitumisen.
Lisää munat.
Ja vielä sulatettu rasva.
Turvota taikinaa noin puoli tuntia, välillä sekoittaen.
Kaada taikina uunipellille ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.


2 kommenttia:

Kiitos, kiva kun kommentoit!