torstai 28. marraskuuta 2013

Hieman erilainen mutakakku

Meille on tulossa illalla kylään muutama J-P:n opiskelukaveri tyttöystävineen, joten päätin leipoa vähän erilaisen version mutakakusta. Jos pitää lakritsista ja myös ehkä suklaasta, ei voi olla rakastamatta tätä suussasulavaa herkkua. Nimittäin lakritsi-suklaamutakakkua!

Tämä ohje oli muistaakseni joskus siinä Mitäs tänään syötäisiin -ohjelmassa, mutta sovelsin siis aivan tavallista mutakakun ohjetta korvaamalla vain tavissuklaan Lontoonrae -suklaalla. Ja hei, miksei tällä samalla ohjeella voisi tehdä vaikka Marianne -suklaasta tai ihan mistä vaan!

150 g margariinia
1 levy suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

tomusokeria päälle


Sulata ensin rasva kattilassa. 
Ota kattila liedeltä ja sekoita paloiteltu suklaa kuumaan rasvaan.
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää suklaarasvaseos ohuena nauhana munasokerivaahtoon.
Lisää vielä jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi sekä reunat voideltu ja jauhotettu.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Kakku kuuluu jäädä keskeltä raa'aksi.
Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.


Jos haluaa oikein äklömakeilla, niin kakun seuraksi sopii tosi hyvin esimerkiksi lakritsijäätelö tai kermavaahto. Mutta mielestäni mutakakku on parhaimmillaan juuri näin! Nyt sitten vaan odotellaan iltaa, että vieraat saapuu tai siis ts. saadaan syödä kakkua.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ainiin oliks se Mariannekakkua just äitienpäivänä..? Miten mahtais toi Vadelma-Karpalo sopia mutakakkuun? hmm...

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!