keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pullapäivä

Oi pulla pulla :D Eilen meillä vietettiin pullapäivää! Eipä ole tullut pitkään aikaan leivottua ihan sitä rehellistä periteistä pullaa, niin mikäpä sen parempi päivä leipomiseen, kuin kylmä, tuulinen ja sateinen syyspäivä.

Kerrankin taisi mennä ainesten määrätkin suht putkeen, kun puolen litran taikina meinasi tulla yli viiden litran astiasta!



Tämä Tupperwaren leivonta-alusta on muuten ihan mahtava! Ei enää sitä ärsyttävää pöydän jynssäämistä ennen ja jälkeen leivonnan, eikä taikinan vaivaamiseen ja pullien pyörittämiseen tarvita edes niin paljon jauhoja, kun taikina ei tartu alustaan. Siis ihan must have jokaiselle, joka leipomisesta tykkää!



Sitten vähän kohotellaan (näköjään aika paljonkin!).



Vähän suditaan kananmunaa päälle ja raesokerit tietysti!




Jostain syystä (joo tiedän, oisin voinut laittaa näitä vähän harvempaan..) tällä kertaa ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä: pullista tulikin yksi iso pulla! Mutta loppupeleissä ihan hyvä; näitä ei kehtaa laittaa tarjolle, joten saadaan itse syödä kaikki. :D



Tässä vielä ohjetta:

Pullataikina
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 rkl kardemummaa
1 muna
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
10-15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Lisää joukkoon mausteet ja muna.
Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista ja lisää taikinaan.
Lisää sulatettu rasva ennen loppujen jauhojen laittamista.
Jätä taikina hieman tarttuvaksi, ja kohottele sitä liinan alla noin tunnin ajan.
Ja näin taikina onkin valmista leivottavaksi!
Ennen raesokereita pullia kannattaa vielä kohotella uudelleen.
Ja uuniin 225 astetta, noin 10-12 minuuttia.
Lämmin pulla ja lasi kylmää maitoa. Ai että!

2 kommenttia:

  1. NAM! Voitko lähettää mullekin pari? :)

    VastaaPoista
  2. Juu laitan pikakirjeenä muutaman ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!