torstai 24. lokakuuta 2013

Odottavan aika on pitkä...

Ei sentään ihan yhdeksää kuukautta, vaan ainoastaan kaksi! Kaksi kuukautta!! Enkä ole ostanut kuin vasta kaksi joululahjaa, joulukortteja ei ole vielä edes aloitettu enkä tiedä yhtään missä kunnossa joulukoristeet ovat muuton jäljiltä. Paniikki! 

Tästä joulusta tulee hieman erilainen, sillä nyt pojat ensimmäistä kertaa jo hieman tajuavat mistä on kysymys eikä meininki ole allaolevan kuvan mukaista. Joulu on myös sen suhteen erilainen, että nyt sitä on mahdollisuus viettää omassa kodissa. Joulukuusta meille ei missään nimessä tule ja  kynttelikötkin taitavat jäädä tänä jouluna vaatehuoneen perukoille, mutta ehkä vuoden päästä ne saisivat jo olla rauhassa..? 


Olen henkeen ja vereen jouluihminen. Rakastan kaikkia jouluperinteitä niin joulusaunaa kuin riisipuuron mantelia. Jopa luumusopasta olen alkanut vanhemmiten tykkäämään! Ehdoton suosikkini jouluruoista on lanttulaatikko, kalat ja rosolli tulevat hyvänä kakkosena. Viime jouluna taisin syödä ennen jouluaattoa n. 25 joulutorttua, kun tavoitteena oli saada tusina täyteen. Hups...

Ensimmäisenä adventtina meillä on tapana laittaa ensimmäiset jouluvalot ikkunoihin ja aloittaa jouluun virittäytyminen. Joulun tärkein anti on mielestäni yhdessäolo (ja ruoka...), ei niinkään lahjat tai materialismi. Tottakai lahjatkin kuuluvat oleellisena osana joulun kulkuun, mutta itselleni lahjojen antaminen tuottaa enemmän mielihyvää kuin lahjan saaminen. Aloitan yleensä lahjojen ostaminen/tekemisen jo hyvissä ajoin ennen joulukiireitä, mutta tänä vuonna olen jo auttamattomasti myöhässä! Suurin osa lahjoista on vielä kaiken lisäksi täysin ilman ideaa. Kummipojat ovatkin ainoat, jotka tänä jouluna varmasti saavat lahjan! 

Pyrin aina siihen, että lahjoilla olisi jokin 'syvempi' merkitys. Lahjan hinnalla ei ole itselleni mitään merkitystä, vaikkakin asetan joka jouluksi aina tietyn budjetin. Budjetissa pysyminen onkin aivan eri juttu...Pojille emme aio tänäkään jouluna ostaa mitään erityistä lahjaa, he kun saavat kummeilta ja mummeilta varmasti ihan riittävästi lahjoja. Siinä vaiheessa, kun pojat osaavat itse pyytää jotain tiettyä lahjaa ja muutenkin ymmärtävät enemmän, lahjojen hankkimiset tulevat kuvioon mukaan.

Jokatapauksessa joulu on odottamisen arvoista. Heti tammikuussa odotus alkaa ja kun laskettu aika lähestyy, ei millään enää malttaisi odottaa h-hetkeä, vaikka puolet valmisteluista on vielä tekemättä. No enää kaksi kuukautta ja sitten saa nauttia. Taidankin tänään kauppareissulla ostaa torttutaikinalevyjä ja glögiä, ja leipoa iltapalaksi tämän syksyn ensimmäiset joulutortut ;)


2 kommenttia:

  1. Oih, mikä joulutonttu kuvassa :) Ihana! Ja täällä myös tää on ihan jo joulufiiliksissä, hienoa että meitä on muitakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ja tänään on taas yksi päivä vähemmän :)

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!