torstai 10. lokakuuta 2013

Lastenvaatehöpinää

Meidän pojilla on paljon vaatteita. Tai no riippuu millä mittakaavalla katsoo, mutta paljon niitä on! Kun pojat oli ihan pieniä vauvoja, vaatteita kertyi aivan liikaa, kun niitä saatiin ystäviltä ja sukulaisilta, ja tottakai myös itse oli kiva ostaa söpöjä pikkuvaatteita. Nyt pikkuhiljaa olen pyrkinyt pääsemään eroon pieneksi käyneistä vaatteista niin kirppiksen kuin lahjoittamisenkin voimin. Ajatuksena ei siis ole säilöä kuin kaikkein kivoimmat ja rakkaimmat vaatteet mahdollisille tuleville lapsille. Parhaimmaksi kierrätystavaksi olen havainnut Facen eri kirppikset, siellä vaatteet ihan oikeasti liikkuu huimaa vauhtia! Itse en ole mikään kirppispenkoja, mutta somekirpputoreilta on tullut ostettua myös pojille vaatteita. Ja mikä parasta, ne tipahtaa suoraan omaan postilaatikkoon!En ole poikien vaatteiden suhteen mitenkään merkkiuskollinen tai -tietoinen, meiltä löytyy vaatteita Metsolasta ja PO.Pista aina KappAhliin ja Vendiin asti. Ainoa, missä en suostu joustamaan on lasten ulkoiluvaatteet ja kengät! Niissä meinaan olla aika tarkka merkkien ja laadun suhteen, ja sama pätee omien ulkoiluvaatteideni kohdalla. Massaliikkeistä suosikiksi on noussut ehdottomasti KappAhl. Peruslastenvaatteet eivät ole menneet miksikään ja hintakin on kohdillaan. Ehdottomaksi nounouksi on päätynyt Seppälä. Enkä taida olla ainoa...

Nyt syksyksi meillä on keväältä vielä sopivat Reiman vk-haalarit. Ne ovat tosi hyvännäköiset ja istuvat hyvin poikien päälle, mutta kyllä ne ennakkoluulot taas piti paikkansa ja laatu on aika kuraa. Melkein heti oston jälkeen molemmista haalareista sai ommella jalkalenksut uudelleen kiinni ja hupun nepparit on tosi heikkoa tekoa. Keväällä haalaria ei tosin käytetty kuin vain vaunuissa, joten todelliseen testiin se on joutunut nyt vasta syksyllä. Eihän nuo isoja vikoja ole, mutta jos haalarista maksaa 80e kipale, niin voisi odottaa ehkä enemmän. Polvet on sentään vielä toistaiseksi pysyneet ehjinä.Koska Reiman haalari ei ole vedenpitävä, niin pojille ostettiin syksyksi kurahousut. Ja olisin ostanut ehkä muutenkin haalarin ominaisuuksista huolimatta, sillä kyllä ne suojaavat haalarin kangasta, kun maassa möyritään. Syksyn asusteina pojilla on PO.Pin windfleece pipot ja saman merkin vk-hanskat. Muitakin pipoja ja hanskoja löytyy vaikka muille jakaa, mutta nämä PO.Pin on eniten käytössä. Kurahanskoja löytyy erikseen ainakin kolme paria molemmille ja lapasia, villasukkia ja huiveja on kaapit pullollaan.

Pojilta löytyy myös ns. hienostelutakit esimerkiksi kauppareissulle tai kyläilyyn. Nämä on ostettu Lindexiltä viime keväänä.Pojilla on tällä hetkellä käytössä kolmet kengät: Reinot, KangaRoosin lenkkarit sekä kumisaappaat. Talvea odottelee vaatehuoneessa Vikingin Penguin -goretexit ja kevääksi on jo valmiina Conversen tennarit (kiitos Maisa:)). Alunperin ajattelin ostaa pojille tähän syksyksi jotkut vk-kengät, mutta hyvin on pärjätty näillä eikä enää ole oikein järkeäkään ostaa, jos kerran ensi viikolla tulee lunta!


Kotona normaalina arkena puen pojille yleensä paidan tai bodyn seuraksi collegehousut tai legginssit. Kun poistutaan kotoa, jalassa on useimmiten farkut tai vastaavat siistimmät housut. Eniten kaapista löytyy kuitenkin juuri sellaista rentoa lastenvaatetta, mutta tottakai pikkumiehillä pitää olla myös kauluspaidat!


Pyrin pukemaan pojat aina samaan tyyliin, mutta samanlaisia vaatteita poikien päällä ei koskaan nähdä. Ja jos nyt sattuu, että pojilla on samanlaiset paidat päällä, niin ainakin on erilaiset housut! Kotona on oikeastaan ihan yksi hailee, mitä pojilla on päällä, mutta ihmisten ilmoille lähtiessä on kiva pukea pojat söpösti samantyylisesti. Poikien vaatteiden tyyli jäljittelee aikalailla samaa kaavaa, mitä omanikin. En osaa itsellänikään käyttää kovin räikeitä vaatteita, joten enpä niitä osaa pukea pojillekaan. Olennaisinta on kuitenkin se, että pojilla on hyvä touhuta vaatteissaan. Tärkeää on myös se, että vaatteista löytyy raitaa ;)

4 kommenttia:

 1. Kivoja vaatteita ja ajatuksia :) Minä puen itse toisinaan ukot samiksiksi (samiksiksi pukemisen itse koen, että se on sitä oli sitten täysin samanlaiset tai toisella turkoosi ja toisella sininen eli ns. puolisamikset). Meillä mennään välillä Täysin samiksissa, ja olen ylpeä siitä. En tietenkään meinaa pukea poikiani samoin niin kymmenen vuoden päästä, mutta nyt, olen enemmin kokenut sen hyötynä kuin haittana. Minulta on tainut mennä ohi, mutta onko poikasi identtiset? Kun samikisi pukeminen on vielä askelen eri, jo on. Meillähän ovat. Identtisiä siis. Ja niin hassulta kuin kuullostaa, niin kun heidät pukee samanlaisiin, ihmiset oppivat erottamaan heidät paremmin (sitten kun toisella on siniset suikat, ja toisella vihreät, ihmiset katsovat sukkia eivätkä poikia!)
  sulla toosi kivaoja vaateita pojilleisi :) Tykkään!

  Meillä ovat täysin yksilöitä, omia tyyppejä, vaikkain näin pienenä samiksissa usein liikkuvat. Itseni on puettu isosiskoni kanssa (1v 2kk ikäeroa, ja meitsi jätti, eli aina samankokoiset vaatteet, kunnes kasvoin ohi! :D) samiksiksi, ja suoraan olen kasvanut, joten uskon ukkojenikin kasvavan.

  VastaaPoista
 2. Kivoja vaatteita ja ajatuksia :) Minä puen itse toisinaan ukot samiksiksi (samiksiksi pukemisen itse koen, että se on sitä oli sitten täysin samanlaiset tai toisella turkoosi ja toisella sininen eli ns. puolisamikset). Meillä mennään välillä Täysin samiksissa, ja olen ylpeä siitä. En tietenkään meinaa pukea poikiani samoin niin kymmenen vuoden päästä, mutta nyt, olen enemmin kokenut sen hyötynä kuin haittana. Minulta on tainut mennä ohi, mutta onko poikasi identtiset? Kun samikisi pukeminen on vielä askelen eri, jo on. Meillähän ovat. Identtisiä siis. Ja niin hassulta kuin kuullostaa, niin kun heidät pukee samanlaisiin, ihmiset oppivat erottamaan heidät paremmin (sitten kun toisella on siniset suikat, ja toisella vihreät, ihmiset katsovat sukkia eivätkä poikia!)
  sulla toosi kivaoja vaateita pojilleisi :) Tykkään!

  Meillä ovat täysin yksilöitä, omia tyyppejä, vaikkain näin pienenä samiksissa usein liikkuvat. Itseni on puettu isosiskoni kanssa (1v 2kk ikäeroa, ja meitsi jätti, eli aina samankokoiset vaatteet, kunnes kasvoin ohi! :D) samiksiksi, ja suoraan olen kasvanut, joten uskon ukkojenikin kasvavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi identtisyys onkin vähän kinkkisempi juttu :D Ekan ultran perusteella poikien pitäisi olla identtiset (yhteinen istukka yms..) mutta heti syntymästä lähtien pojat on olleet ihan omannäköisensä! Ilmeisesti istukatkin ovat voineet sulautua yhteen jo tosi varhaisessa vaiheessa. Mene ja tiedä! Mutta mulle se on ihan se ja sama, ollaanko identtisiä vai ei.

   Tää kaksosten pukeminen aiheuttaa aina erilaisia mielipiteitä, eikä ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, mutta itse en vain osaa pukea poikia samiksiksi. Ehkä koen sen sitten liian stereotyyppiseksi, en tiedä. Mutta samiskaksoset tuskin saavat mitään traumoja eikä noin pienet edes tajua, mitä heillä on päällä. Se suurin vaikutus on varmaan juurikin meille vanhemmille. Meille pojat eivät ole olleet kaksosia enää raskauden jälkeen, he ovat veljeksiä :)

   Poista
 3. Jännää tuo! Tiedän toisetkin kaksoset, joilla raskaustyyppi jäi juurikin ns."avoimeksi". Mulla on monokoriaalinen raskaus, eli sama istukka, ja sama suonikalvo. Meillä ovat kyllä välillä niin erinäkösiä kuin voi.. Mutta sitten esim. hatut päässä, ei ole aina hajua kumpi on kumpi :D

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!