maanantai 9. syyskuuta 2013

Synttärihumua

Edellisyönä klo 23.44 Iso-A täytti yksi vuotta ja minuutin kuluttua 23.45 Pikku-Sintti siirtyi myös uudelle ikävuodelle. Pojat ovat nyt virallisestikin taaperoita (inhoan tuota sanaa) eivätkä enää vauvoja. Vaikka todellisuudessa en ole poikia pitänyt vauvoina enää pitkiin aikoihin! Ei vauvojen kuulu liikkua eteenpäin tai leikkiä. Tai osoittaa mieltään syödessä tai rimpuilla vastaan vaipanvaihdossa. Ei. Lapsia he ovat olleet jo hyvän aikaa. Pienet murut!


Eilen juhlittiin poikien 1-vuotissynttäreitä kummien, mummien ja sukulaisten voimin. Paljon oli taas pojilla ihmeteltävää, kun pakettia tuli joka suunnalta. Ja varsinkin pakettien narut oli tosi kovassa huudossa! Lahjaksi tuli paljon uusia leluja ja vaatteita. Tällä hetkellä suurinta suosiota nauttivat porakoneet sekä Plaston mopot!

Kahvipöytään leivoin luonnollisesti täytekakkua, joka näytti juurikin siltä, että lahkeessa roikkui koko prosessin ajan kaksi kiukkuista jätkää. No maku sen sijaan oli kelvollinen, vaikka ulkonäkö ei ollut ihan sitä mitä piti. Pöydästä löytyi myös rieskarullia, cocktail-piirakoita, omppupiirakkaa, porkkanamuffinseja, keksejä sekä hopeatoffeeta (NAM!). Hyvin teki kaikki kauppansa, ja tietysti kuvat jäi ottamatta koskemattomista tarjoiluista, mutta tässä vähän osviittaa:


Kakkupohja
5 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl venhäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sisällä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
mansikkahilloa
kiiviä

Päällä
2 pkt valkoista sokerimassaa
1 pkt lajitelma värikkäitä sokerimassoja




 Rieskarullat

Fazerin Täysjyvä Rullarieskalevyjä 
palvikinkkua
paprikaa
jääsalaattia
creme fraichea
ruohosipulituorejuustoa levitteeksi rieskoille


 Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Levitä rieskoille ruohosipulituorejuustoa, jonka päälle pari ruokalusikallista täytettä.
Laita jääsalaattia täytteen päälle koko rieskan leveydeltä.
Rullaa tiukalle rullalle ja kääri folioon.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Leikkaa sopiviksi paloiksi.



 Omenapiirakka

(ks. tänne)



Porkkanamuffinsit

4 dl porkkanaraastetta
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100g margariinia

kuorrutus
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria 


Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. 
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. 
Sulata ja jäähdytä rasva.
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. 
Lisää kuivat aineet sekoittaen. 
Jaa taikina muffinivuokiin. 
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella.




























































































































































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!