torstai 12. syyskuuta 2013

Keittiö

on kodin sydän!

Nyt vihdoin ja viimein alkaa olla kaikki paikat kunnossa ja "pakolliset" hankinnat hankittu, joten uuden kodin esittely on paikallaan! Ja keittiöstähän tämä aloitetaan :)


Keittiö oli itselleni ehkä se tärkein paikka kodinhoitohuoneen ohella, johon kiinnitin erityisesti huomiota asuntoa etsiessämme. Vaikkakaan tämä ei ollut paras keittiö, johon törmäsimme, niin lopputulos on kyllä aivan omannäköiseni. Ja sanon nimenomaan MINUN näköiseni, sillä minä siellä eniten aikaa vietän ;)

Keittiön välitilaan laitettiin valkoinen lasi vanhojen kaakeleiden päälle, joista tuli ihan kylpyhuone mieleen! Ja jokatapauksessa välitilalle oli jotain tehtävä, sillä yksi loistevalaisin oli repsahtanut alas ja hajottanut pari laattaa mukanaan. Muutenkin loisteputket on jo ehkä vähän aikansa elänyt juttu, ja olipa niitä katsottu tässä jo kuusi vuotta ihan tarpeeksi! Valistukseksi laitettiin lasin yläreunaan led-nauhaa, joka valaisee lasin kautta keittiön tosi hienosti.

Kaappien vetimet vaihdettiin hieman modernimpiin suorakaiteen muotoisiin ja täysin onnettoman jääkaappi-pakastimen tilalle ostettiin kunnon kokoiset jääkaappi ja erillinen kaappipakastin. Tiskikone meiltä löytyikin ennestään ja hella oli sen verran hyvässä kunnossa, että kelpuutin sen myös meidän käyttöön. Yleisesti ottaen keittiö oli aika hyvässä kuosissa huomioiden, että talonpuolikas on tähän asti ollut vuokrakäytössä, ja isännöitsijän mukaan viimeisimpänä tässä asui perhe, "jossa oli jotain kymmenen lasta". :DMainitsinkin joskus kesällä, että olen poikien päiväunien aikaan värkkäillyt jotakin kivaa. No tässä se nyt on. Ikuisuusprojekti nimeltä bambutiskirätti! Viime aikoina joka puolella on hehkutettu bamburätin tehokkuutta, ja monesti olenkin eräässä ekokaupassa haaveillut ostavani sellaisen. Kunnes anoppini kertoi äitinsä kutoneen hänelle bambulangasta rätin, joka on maailman paras tiskirätti hokasin, että tosiaan rätin voisi kutoa ihan itsekin. Ja kuinka ollakaan, kerran Prisma-reissulla törmäsin alekorissa Novitan bambulanka-kerään hintaan 3e! Hah, ja olin jo valmis maksamaan rätistä 15e :D Ikuisuusprojekti tämä tosiaan oli, mutta loppukirin ansiosta rätti pääsi näytille poikien synttäreille. Rätin kooksi tuli n. 30cm x 30cm, ja lankaa ei jäänyt kerästä yli kuin ihan hippasen. Jos vaan aikaa ja energiaa riittäisi, voisin tehdä vielä toisenkin, mutta se nyt jääköön toistaiseksi.Tottakai vanhat tutut Marimekon teepannu sekä leikkuulautakin pääsivät keittiössä esille. Kaiken kaikkiaan olen kyllä todella tyytyväinen meidän uuteen keittiöön, joka on ulkonäön lisäksi myös täydellisen toimiva!

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva keittiö! Ja blogisi muutenkin! Olen vilkuillut sitä muutamia kertoja. Itsellänikin on tuplat, Nuutti ja Kaapo, nyt 1v ja (huomenna) 5kk. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) meillä onkin sitten melkein puolikaimat! Aapo ja Eino siis laittavat täällä paikkoja uusiksi :D

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!