perjantai 27. syyskuuta 2013

Keitä me ollaan?

Ajattelin nyt vähän raottaa verhoa ja kertoa, ketä täällä oikein höpöttää milloin mistäkin. Osa lukijoista on kuitenkin jo vanhoja tuttuja, joten saatte vapaasti skipata tämän tekstin :)Minä olen siis Johanna. 25-vuotias kotiäiti kahdelle pienelle ihanalle kaksospojalle ja vaimo vähän isommalle miehelle. Olen koulutukseltani vuosi sitten keväällä valmistunut filosofian maisteri, suomeksi sanottuna kemian ja matematiikan opettaja. Päivääkään en ole oman alan hommiani vielä tehnyt, jos harjoitteluvuotta ei lasketa, mutta työpaikka löytyy takataskusta vaatemyyjänä. Tarkoituksena olisi vuoden päästä syksyllä palata työelämään, toivottavasti oman alani hommiin, mutta myyjäksi palaaminenkaan ei ole täysin poissuljettu. Se kun ei ole mitenkään sanottu, että tällä "kokemuksella" mitään opettajan hommia edes saa! No jokatapauksessa opiskelut on opiskeltu :)Olemme olleet J-P:n kanssa yhdessä jo yli seitsemän vuotta. Vanhojen tansseista se lähti ja tässä ollaan nyt. Perheenä. Vuonna 2008 menimme kihloihin ja kaksi vuotta myöhemmin juhlittiin häitä. Aluperin ollaan molemmat J-P:n kanssa maalta lähtöisin, mutta lukion jälkeen lähdettiin kohti Tamperetta opiskelemaan ja tänne jäätiin. Tai no nykyään asutaan naapurikunnassa, mutta täällä kuitenkin. Tampere on aivan ihana kaupunki ja tykkään asua täällä tosi paljon, mutta ainoa miinus on siinä, että meidän molempien suku asuu 100 km päässä :/ No eihän se ole kuin tunti suuntaansa, mutta silti. Ei ihan tosta vaan viedä poikia illaksi mummilaan hoitoon ja lähdetä elokuviin. Tulevaisuudessa olisi kyllä tarkoitus palata kotiseuduille, mutta toistaiseksi töiden takia asutaan täällä.

Pidän tosi paljon sisustamisesta ja kodinhoidosta. Myös leipominen ja ruoanlaitto on ominta alaani materialismin ohella :) Olen ihan hirveä shoppailuhullu, mutta poikien syntymän jälkeen olen hieman oppinut hillitsemään itseäni (vanhempainraha, kotihoidontuki...), paitsi jos J-P:ltä kysytään. Viime aikoina itsestäni on kuoriutunut myös pieni käsityöihminen, askartelusta olen pitänyt koko ikäni. Voi en malta millään odottaa joulua ja sitä, että pääsee paketoimaan ja askartelemaan joulukortteja! Ideat on jo valmiina... ;)Olen tyyliltäni ehkä skandinaavinen moderni minimalisti. :D Tykkään yksinkertaisista ja selkeistä jutuista niin sisustuksen kuin pukeutumisenkin osalta. Vaatekaappini värimaailma on musta-valkoinen-harmaa, ihan muutama sininen tai ruskea juttu sieltä löytyy. Myös kodin värimaailma on pääosin samanlainen, tehostettuna muutamalla kausivärillä. Vaatteissa lempparijuttuja ovat farkut, neuleet ja colleget. Raskauden jälkeen myös leggarit ovat siirtyneet suosikkeihin. Perusarkena päälläni on melkein poikkeuksetta joko colleget ja trikoopaita tai leggarit ja neule. Korkokenkiä omistan aivan liikaa, sillä jalassa on lähes aina tennarit tai muut matalat kengät.

Olen harrastanut lähes koko lapsuuteni ja nuoruuteni pesäpalloa, mutta pari vuotta sitten pelaamiset olivat osaltani ohi. Ei oikein tahtonut löytyä enää aikaa täysipainotteiseen treenaamiseen ja rehellisesti sanottuna eivät olkapäätkään olisi enää kovin kauaa kestäneet. Kuitenkin kaikennäköistä liikuntaa tulee harrastettua säännöllisesti, ehkä suurimpana lempparina nykyään on kahvakuula! Ja tietysti poikien kanssa tulee harrastettua hyötyliikuntaa ihan normaalissa arjessa. Ei ole mitään kevyitä nuo meidän sällit enää!Vuosi sitten syyskuussa meille syntyi terveet kaksospojat, jotka nykyään tekevät tuhojaan täällä talonpuolikkaassa. Iso-A -nimen taakse kätkeytyy isoveli nimeltä Aapo Sakari ja Pikku-Sintti taas tottelee nimeä Eino Ilmari. Eino oli syntyessään melkein kilon pienempi kuin isoveljensä, joten sieltä juontaa juurensa nämä lempinimet. Painoero on säilynyt lähes samana koko tämän vuoden, mutta pituuseroa ei pojilla ole kuin puolisen senttiä. Eino on pienestä koostaan huolimatta ollut pienestä pitäen tosi sitkeä sälli, ja uskomatonta mutta totta, painimatsissa Eino on aina niskan päällä :)

Pojat ovat luonteeltaan täysin erilaiset. Aapo on rauhallinen, mutta hieman malttamaton. Eino koheltaa ja kokeilee rajojaan jatkuvasti. Eino on myöskin ehkä enemmän äitin perään kuin Aapo, vaikkakin Aapo saattaa välillä ihan yllättäen kesken leikkien tulla antamaan halauksen ja pusun äitille ♥. Eino pitää ihan selvästi enemmän autoista ja toimintaleikeistä, kun taas Aapo jaksaa paremmin keskittyä "älyllisiin" leikkeihin. Eino herää aina ensin päiväunilta, Aapo sen sijaan on helpompi nukutettava. Eino sanoi ensimmäisenä äiti, Aapo lähti ensin kävelemään. Pojat ovat omia yksilöitään, mutta selkeästi myös kaipaavat toisiaan, jos toinen on jossain muualla.

Tällaisia me nyt ollaan! Jos jokin asia jäi epäselväksi saa ehdottomasti kysyä. Siitä että vastaanko, en anna takuita ;)

5 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus!

  Mua kiinnostaisi tuo, että Eino sanoi ensin äiti ja Aapo lähti eka kävelemään. Huomasitko pojista jo heti vauvoina, että toinen pärjää paremmin motoriikkaa vaativissa jutuissa ja toinen sitten verbaalisesti lahjakkaampi? Meilläkun menee myös noin ainakin nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein osaa sanoa kun noi on vaihdelleet niin kovin. Eino oppi ensin ryömimään ja aapo taas sanoo nykyään paljon enemmän sanoja kuin eino...ne on aika paljon vaihdelleet kumpi on oppinut jonkin asian ensin. Aapo on ehkä himpun verran lahjakkaampi motorisesti kuin eino mutta aika tasoissa kyllä ollaan! :)

   Poista
  2. Okei! Mielenkiinnolla siis katsellaan miten meillä edetään! :)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! :) Mie olen myös ope, tai okeistaan en "virallisesti" vielä.. Valmistun nyt keväällä. Olen sinua hitusen vanhempi (86), ja tehnyt oman alan hommia useita vuosia.. Siksi tuo valmistuminen on jäänyt! Mutta tänä vuonna siihen tulee muutos :D Mulla on myös blogi, haluaisitko sitä vilkuilla? Laita viestiä masoikke@student.uef.fi. Se on vain kutsutuille. Kirjoitan sitä itselleni, läheisilleni ja lisäksi sitä lukee muutama blogituttavuus :) Minulla on siis myös tehokaksikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalontovereita monella tapaa ;) Juu voisin kyllä lukaista, joten laitan postia tulemaan!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!