keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Muhkuja...

...tai ainakin melkein. Tänään aamulla tuli leivottua taas vaihteen vuoksi peltileipää, ruutusämpylöitä tai miksi niitä nyt haluaakaan kutsua. Hyviä sellaisia joka tapauksessa! Tällä kertaa tein ihan basic-version ilman sen suurempia virityksiä. Toisinaan taikinan joukkoon tulee laitettua juustoa, porkkanaa, eri siemeniä, kaurahiutaleita tai mitä mieleen juolahtaa. Ja yleensä useimmiten tuleekin juuri leivottua tätä helpotettua versiota sämpylöistä, sillä sattuneesta syystä ei oikein tahdo enää löytyä aikaa sämpylöiden pyörittelyyn. Taikina pellille ja that's it!


Olen tosi tosi huono seuraamaan mitään tiettyä ohjetta ja määriä, mutta tässä suurin piirtein, mitä taikinaan laitoin.

5dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa
epämääräinen määrä sämpyläjauhoja
epämääräinen määrä vehnäjauhoja

Sitten kohotetaan taikinaa liinan alla noin tunnin verran, jonka jälkeen se painellaan pellille. Tässä välissä on ihan kätevää painaa veitsellä tai esim. pizzaleikkurilla ruudukko taikinan päälle. Taas kohotetaan puolesta tunnista tuntiin. Ja paistumaan uunin alatasolle 225 asteeseen noin 15-20 minuutiksi. Nam!


Ps. Uuniin kannattaa laittaa vesiastia (uunin kestävä ;)), niin kuoresta tulee ihanan rapea!

1 kommentti:

  1. Selailin näitä vanhoja postauksia ja mun on ihan pakko tehä näitä porkkanoiden kera!! Namm :P

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!